Verzija za ispis: Vodstvo Pro Plus podpira nakup podjetja s strani KKR.

http://www.satelitv.net/

Vodstvo Pro Plus podpira nakup podjetja s strani KKR.
Avtor teksta: Vito Plavčak, 23.5.2018. ob 21:44

V zadnjih mesecih so se v nekaterih medijih pojavile špekulacije in namigovanja, da naj bi vodstvo družbe Pro Plus nasprotovalo predlaganemu nakupu s strani vodilne investicijske družbe KKR.
Na navedena namigovanja se je skupaj z vodstvom odzval generalni direktor Pro Plus Pavel Vrabec.

Navedena namigovanja nimajo nobene podlage v dejstvih. Vodstvo Pro Plus v celotnem postopku, že skoraj leto dni, aktivno in tvorno sodeluje z zdajšnjim lastnikom, družbo CME, da bi dosegli uspešen zaključek postopka v skladu z evropskimi in slovenskimi pravnimi standardi. Zaradi poteka vseh upravnih postopkov, ki v Republiki Sloveniji še niso končani, se vodstvo javno do zdaj ni odzivalo na tovrstne špekulacije.

Ocenjujemo pa, da so te dosegle tako stopnjo, da je javnost treba obvestiti, da vodstvo Pro Plus predlagan nakup odločno podpira in se veseli novih izzivov ter razvojnih možnosti, ki se ob spremembi obetajo. Verjamemo v dobro sodelovanje z družbo KKR, saj njihovi uspehi v preteklem delovanju in razvoju medijskih podjetij v Evropi, vključno z nemškim ProSiebenSat.1, vlivajo zaupanje, da bodo uspešni lastniki našega podjetja. Prav tako pozdravljamo zavezo podjetja KKR in skupine United Group za nadaljnjo krepitev slovenske produkcije v podjetju Pro Plus, za katero menimo, da je velikega pomena za slovensko javnost.

Prepričani smo, da bodo skupne izkušnje in nadaljnja regijska krepitev pripomogli k razvoju podjetja.

Na kratko, iskreno verjamemo, da bo predlagan nakup družbi Pro Plus še mnogo let omogočal ustvarjanje najboljših in najbolj priljubljenih medijskih vsebin domače produkcije za slovenske gledalke in gledalce, so sporočili.

avtor : POP TV



 
Branja (1463).