SateliTV.net v slovenščini - moj portal o satelitski, kabelski in zemeljski televiziji
sobota, 27.4.2024.
kje sem?: začetna stran
SateliTV.net logo
branja: 4095

Mitrović zaradi zaplenjene jahte s Pink TV umika vse oglase za hrvaški turizem.

Avtor teksta: Vito Plavčak, 4.8.2011. ob 9:46
Zagreb - Potem ko je hrvaška carinska uprava 1. avgusta v časopisih objavila razpis za prodajo luksuzne jahte lastnika srbske TV Pink Željka Mitrovića, je beograjski poslovnež potrdil, da je na svojih televizijah v petih državah, vključno s Slovenijo, umaknil oglase za hrvaški turizem ter hrvaške storitve in izdelke. " Ne bom več prišel na Hrvaško, dokler bo na oblasti premierka Jadranka Kosor, " je dejal Mitrović, ki je doslej redno preživljal poletne počitnice na Hvaru. Dodal je, da se bo z umikom oglasov boril proti hrvaškim oblastem, ki " grabijo srbsko premoženje ".

Hrvaška carina je v ponedeljek v Jutarnjem listu objavila, da bo javna dražba njegove 31-metrske jahte El Bosco V potekala v carinarnici v Dubrovniku 17. avgusta. Luksuzna jahta je ocenjena na 23,6 milijona kun (3,2 milijona evrov) brez carine, davkov in ostalih dajatev.

Hrvaški cariniki so jahto zasegli septembra lani, ko je iz črnogorskih voda priplula v hrvaški del Jadrana. Od Mitrovića pa so zahtevali plačilo dveh milijonov evrov zaradi carinskih prekrškov. Ugotovili so dva prekrška - Mitrovića ni bilo na ladji, čeprav je lastnik, med posadko pa so bili štirje člani iz njegovega hrvaškega podjetja, čeprav je to prepovedano, ker je bilo plovilo registrirano v tujini.

Mitrović se je pritožil, ker je prepričan, da postopek še ni končan. "Če Hrvaška misli, da bo bogatejša, ko bo prodala mojo jahto, naj ji bo. Sicer pa morajo vedeti, da bodo na koncu več plačali, saj gremo v kampanjo proti Hrvaški. Na koncu bo tisoč proti ena za nas," je jezno sporočil Mitrović, ki je na počitnicah v Grčiji.

info : www.dnevnik.si


ostale novice iz te rubrike

Katere TV programe bi dodali v paket TOTAL TV ?
CARTOON NETWORK
MEZZO
CARTOONITO
THE VOICE
MAGIC TV
AKTUAL TV
SPORTSKA TELEVIZIJA
JUGOTON TV
MEDIASET ITALIJA
BALKANICA MUSIC TV
glasuj
Rezultati
Copyright © 2024 SateliTV.net Slovenija. Vse pravice si pridržujemo. Design: ZONA.