SateliTV.net v slovenščini - moj portal o satelitski, kabelski in zemeljski televiziji
petek, 19.4.2024.
kje sem?:
SateliTV.net logo
branja: 3955

TEAM:MEDIA sat. ponudnik se predstavlja.

Avtor teksta: Vito Plavčak, 30.3.2014. ob 22:30
V letu 2013 smo na satelitskem nebu dobili novega satelitskega ponudnika iz Bosne in Hercegovine, točno Sarajeva.

















To je TEAM:MEDIA ki oddaja v sodelovanju z Eutelsatom TV in RADIO kanale na znanem " balkanskem " satelitu EUTELSAT 16A, ki se nahaja na legi 16. Stopinj vzhodno.
TEAM:MEDIA RTV programe oddaja na frekvenciji 11262 Ghz, trenutno pa testira tudi oddajanje RTV programov v MPEG 4 tehnologiji na fr. 11304 GHz.
Trenutno oddajajo na fr. 11262 GHz hor. SR 30000 FEC 2/3 naslednje TV programe :
HAYAT BIH, HAYAT PLUS, HAYAT FOLK, BN TV SAT, FACE TV, K3 SAT, TV BOKA, POSAVINA TV, OBN, RTRS 1, lahko pa poslušamo tudi naslednje RADIO postaje :
STARI GRAD, KALMAN, M, BIR, BN, REPUBLIKA SRPSKA, MEDJUGORJE, BISER POSAVINE,STJENA in Radio BOBAR.
Na frekvenci 11304 GHz hor. DVBS2 8PSK SR 30000 FEC 2/3 pa lahko med drugim spremljamo tudi HAYAT MUSIC, FACE TV HD, TV 1 BOSNA, in AL JAZEERA BALKAN katera ima v HD tehniki celo preko 12 Mbit/s.

Tehnični direktor TEAM:MEDIA je g. SAMIR LIGATA. Gledalce ki spremljajo programe preko satelita s področja nekdanje EX Jugoslavije zanimajo novosti na transpoderjih TEAM:MEDIA, zato g. Ligata prepuščamo besedo :


TEAM:MEDIA je satelitski ponudnik, kateri si je z dolgoletnimi izkušnjami in profesionalnim delom pridobil veliko zaupanje partnerja iz Pariza, družbo EUTELSAT SA.
G. Guido Van Sprundel (Eutelsat regional sales manager) predstavnik Eutelsat-a za Balkan, ter TEAM:MEDIA, so s celotnim team-om družbe Eutelsat načrtovali, da bodo transponder C3 zapolnili s programi v treh letih. Svoje načrte so močno presegli in prej kot v letu in pol napolnili transponder z RTV programi.
S tem ko so načrte več kot uspešno realizirali, se je zaupanje v TEAM:MEDIA le še poglobilo.
Eutelsat jim je v testiranje prepustil transponder C5. Z napredkom tehnologije so prešli na DVB-S2 modulacijo, kjer dobijo na 36 Mhz prostoru 58 Mbps, kar jim zadošča za oddajanje velikega števila RTV programov v HD tehnologiji. Kvaliteta pri tem ostane ista kot na C3 transponderju.
Programi na novem transponderju bodo imeli kopresijo v H.264 kodeku, obstaja pa možnost, da bodo nekateri programi delovali tudi v starem sistemu MPEG 2.
Vsekako pa svetujejo da novi programi načrtujejo oddajanje v MPEG 4 tehnologiji. S tem bodo tudi pocenili svoje oddajanje na satelitu.
Načrtujejo tudi programske spremembe na starem MPEG 2 transponderju. Transponder bosta zapustila K3 SAT ter POSAVINA TV. Pričakujemo pa otroški TV program HAYATOVCI ter BN ZEMELJSKI.
Oddajanje javnega servisa nacionalne RTV hiše BHRT zaenkrat ne načrtujejo, čeprav bi si televizija BHT 1 to vsekakor zaslužila.
Tudi HAYAT MUSIC po testnem obdobju vsaj zaenkrat ne bo dosegljiv preko satelita.
TEAM:MEDIA načrtuje tudi novosti ter nove tehnologije. Tako so podpisali pogodbo z zastopanju Eutelsat Broadband usluge v Bosni in Hercegovini s katero lahko širokopasovni internet nudije kjerkoli v Europi. V KA band področju so poleg interneta možna tudi javljanja TV programov z nedostopnih področij in to z antenami velikosti 60 cm.
Vse ki jih zanimajo informcije o oddajanju na TEAM:MEDIA pa lahko pišejo na mail :
info@team-media.ba



Oddajna antena TEAM:MEDIA v Sarajevu.



Kontrolni center TEAM:MEDIA



Oddajna antena TEAM:MEDIA



ostale novice iz te rubrike

Ali bi bila dobrodošla novost na satelitu EUTELSAT 16 A tudi glasbeni tv program AKTUAL TV ?
Vsekakor da.
Mogoče pa res.
Ne rabimo tega programa.
glasuj
Rezultati
Copyright © 2024 SateliTV.net Slovenija. Vse pravice si pridržujemo. Design: ZONA.