SateliTV.net v slovenščini - moj portal o satelitski, kabelski in zemeljski televiziji
sobota, 27.4.2024.
kje sem?:
SateliTV.net logo
branja: 7878

TOTAL TV in njihovi HD satelitski sprejemniki.

Avtor teksta: Vito Plavčak, 8.3.2012. ob 19:24
Iz dneva v dan je vse več TV programov v HD tehnologiji, naročniki pa imajo hkrati vse več HD READY ali FULL HD televizorjev.
Tako ima tudi DTH paket TOTAL TV na voljo satelitske HD sprejemnike. Naj vam predstavimo TOTAL TV DVB-T sprejemnik ter TOTAL TV DVR sprejemnik.
Poglejmo najprej lastnosti DVB-T sprejemnika :

Satelitski sprejemnik visoke razločljivosti ( HD ) in digitalni satelitski sprejemnik z možnostjo sprejema TV in radio kanalov kompresiranih v MPEG-2 ali MPEG-4 standardu kodiranja. Poleg možnosti sprejema DVB-S/S2 satelitskega signala, ima ta digitalni satelitski sprejemnik še dodatni DVB-T sprejemnik, tako da ima možnost sprejema tudi DVB-T FTA kanalov ( digitalni zemeljski kanali ). Prav tako ima možnost prikazovanja elektronskega programskega vodiča (EPG) do 7 dni vnaprej. Od vhodnih konektorjev so na voljo antenski priključek za satelitsko in zemeljsko anteno, od izhodnih pa 2 x scart, kompozitni, komponentni, HDMi in S/PDIF. Možnost predvajanja HD in SD kanalov s podprtimi razločljivostmi slike 576i, 576p, 720p in 1080i.

Sprejemnik TOTAL TV HD DVB-T

HD DVR sprejemnik :

Satelitski sprejemnik visoke razločljivosti ( HD ) z digitalnim video snemalnikom ( DVR ). Sprejemnik ima možnost sprejema DVB-S/S2 satelitskega signala z dvema vgrajenima sprejemnikoma, tako da istočasno omogoča gledanje in/ali snemanje dveh različnih kanalov. Trdi disk velikosti 320 Gb omogoča na enem delu snemanje in hranjenje do 75 ur digitalnega ali 30 ur programa v HD kvaliteti, drugi del pa je namenjen prihodnjim storitvam kot je VoD (video-on-demand). To pomeni da podpira VOD (video na zahtevo) in PPV (Pay per View) storitve. HD/DVR omogoča tudi funkcije kot so istočasno snemanje in gledanje, pavziranje živega programa in previjanje programa, ki ste ga spregledali. Od vhodnih konektorjev je na voljo antenski satelitski, od izhodnih pa 2 x scart, kompozitni, komponentni, HDMi in S/PDIF.

Sprejemnik TOTAL TV HD DVR

Za HD paket boste plačevali mesečno 3 € več naročnine kot sicer, mesečna najemnina HD DVB-T sprejemnika pa je 5 €, HD DVR sprejemnika pa 7 €.

Več informacij o cenah TOTAL TV Slovenije :
http://www.totaltv.tv/Total+TV/203/Oprema.shtml

Katere HD programe pa lahko spremljamo ?

Sport Klub + HD, SK Premium HD, National Geographic HD v kolikor pa poleg 16. stopinj vzhodno spremljate še HOT BIRD lahko gledate tudi Eurosport HD ter Eurosport 2 HD.

Poglejmo še zanimive HD tv programe na satelitih HOT BIRD, ASTRA ter EUTELSAT na 9. st. vzhodno :

Na HOT BIRDU kot nekodiran HD program deluje ARTE HD.

Na satelitu ASTRA 19. st. vzhodno med HD programi omenimo nemška nacionalna programa ARD in ZDF, ARTE, turistični SONNENKLAR TV, SERVUS TV, ASTRA 3D DEMO CHANNEL, QVC, HSE 24 zanimiv pa je tudi SPOT na programu EINS FESTIVAL.

Še veliko več nekodiranih HD programov pa pričakujemo v maju ko bo na ASTRI prenehala oddajati množica analognih tv programov, prostora bo namreč več kot dovolj.

Zanimiv satelit z nekodiranimi tv programi je tudi EUTELSAT 9A, na 9. st. vzhodno. Tu deluje M6 iz ŠVICE, najdemo pa tudi 3 HD programe iz Madžarske.
DUNA HD, DUNA WORLD HD ter M2 HD.

Še linkovska povezava na HD programe. Nekodirani HD programi so rumene barve.

http://www.flysat.com/satlist-hd.php



ostale novice iz te rubrike

Katere TV programe bi dodali v paket TOTAL TV ?
CARTOON NETWORK
MEZZO
CARTOONITO
THE VOICE
MAGIC TV
AKTUAL TV
SPORTSKA TELEVIZIJA
JUGOTON TV
MEDIASET ITALIJA
BALKANICA MUSIC TV
glasuj
Rezultati
Copyright © 2024 SateliTV.net Slovenija. Vse pravice si pridržujemo. Design: ZONA.